Copyright © Tantolunden Café & Bar AB Alla rättigheter förbehållna

FAQ

Måste jag springa Södermalm runt?


Vår grundtanke med tantoloppet är att detta ska vara så likt ett ”vanligt” lopp som det går för den som vill, trots att du kanske springer ensam eller med en vän eller kollegor. Vi är många som saknar den typen av event just nu och vi vill erbjuda det "näst bästa".


Vill du däremot hellre springa din egen bana kommer vi såklart inte stoppa dig, bättre att springa än att inte springa alls tänker vi! Du kan hämta ut din medalj och målpaket under hela juni sålänge Yuc Tanto har öppet.

Vill du vara med på loppet men inte har möjlighet att komma till Tanto i sommar? Vi löser såklart det, maila oss på info@tantoloppet.se så kan vi antingen skicka hem dina medalj och goodiebag, eller komma överens om annan tid och plats när du kan hämta den!


Varför skänker ni inte pengar till välgörenhet som andra lopp gör?


Vi skulle såklart älska att skänka pengar till välgörenhet. Vi som startar detta lopp är dock ett litet gäng från en bransch som redan har det tufft just nu. Vi gör det här för skojs skull och vi räknar inte ens med att gå med vinst.

SKULLE vi däremot få så pass många anmälningar att vi börjar gå med vinst - då kommer vi direkt låta en del av överskottet gå till välgörenhet, DET LOVAR VI - så anmäl er, inga skulle vara mer glada än vi!

 

Måste jag springa under Yuc’s öppettider?


Nej, du kan springa banan när du vill på dygnet – men medalj och målkit måste hämtas ut under Yuc Tantos öppettider. Ingen brådska – du har hela juni på dig och behöver inte hämta ut din medalj direkt efter målgång om du inte vill!

Yuc Tanto har öppet från 11:00 alla dagar i veckan då vädret tillåter! Skulle det vara dåligt väder den dag du vill på after run– kontrollera på vår instagram @yuctanto eller @tantoloppet att det är öppet!

 

Vad ingår i startavgiften?


I startavgiften ingår en fin medalj, ett målkit/goodiebag med överraskningar i samt en enhet välförtjänt dryck vid mål. Deltagande ska vara värt varje krona och vi tror och hoppas att ni kommer bli nöjda med vad ni får ut för pengarna!

 

Vilken dryck erbjuds vid målgång?


En enhet öl, vin eller alkoholfritt ingår i din anmälan. 18-års-gräns gäller såklart på alkoholhaltiga drycker. Och ja – vi har självklart Corona (ölen alltså) för den som är sugen! 😉

 

Kan jag lämna sina överdragskläder på Yuc Tanto?


Ja, i mån av plats, vi har väldigt begränsat utrymme för detta men prata med personalen så löser vi något,
vi kan dock inte ta något ansvar över eventuella
värdesaker.

 

Följer ni alla regler om social distans?


På Yuc Tanto följer vi alla myndigheters anvisningar och råd. Vi har ordnat om bord så att de är glesare, vi informerar gäster om att hålla avstånd och det finns handsprit att tillgå.

Ute i spåret, oavsett när och var ni springer hoppas vi att alla löpare tar eget ansvar och håller rekommenderade avstånd till varandra.

 

Vad händer om ytterligare restriktioner införs?


Skulle nya restriktioner införas som innebär att vi tex skulle behöva stänga uteserveringen så kommer vi lösa det så att alla får sina medaljer och målkit samt en chans att komma tillbaka till oss vid ett senare tillfälle.